Oasen Drinkwater and IHE Delft sign MoU

MoU IHE Delft and Oasen

Donderdag 2 april tekenden Oasen en IHE Delft een intentieovereenkomst op het gebied van onderzoek naar waterzuivering en -distributie. IHE Delft en Oasen zijn enthousiast over de samenwerking en zien het als een mooie kans om kennis en ervaring uit te wisselen. De eerste concrete activiteit staat al gepland: een ‘interactieve fieldtrip’ waarbij twintig studenten van IHE een bezoek brengen aan de proefhal van Oasen in Kamerik.

Met deze overeenkomst concretiseren we de samenwerking die twee jaar geleden begon met post-MSc onderzoeker Yuli Ekowati. Deze onderzoeker van IHE deed bij Oasen onderzoek naar de ionenwisselaar en naar de nagroeipotentie van water. Naast nóg een onderzoeksproject, kochten de organisaties ook gezamenlijk een meetapparaat.

In de toekomst gaan Oasen en IHE nog meer post-MSc onderzoekers en PhD studenten begeleiden en wordt er samengewerkt bij het opstellen van technische rapporten en wetenschappelijke artikelen. Ook gaan de specialisten van Oasen gastcolleges geven bij IHE en andersom zal IHE Oasen adviseren bij praktijkcases.

Contact person: Dr. Sergio Salinas